Uncategorized

Meer bereik met facebook hoe doe je dat ?

Meer bereik met faceboek hoe doe je dat ?

Je wil weten hoe je meer bereik krijgt met facebook. Zoals je wellicht weet is facebook het grootste social network, maar hoe haal je hier nou meer bezoeker mee naar je website ?

Ik ben ooit een facebook pagina gestart omdat een van de website’s nog niet live was, en het bedrijf waarvoor ik de website moest bouwen, wel snel mensen moest bereiken. Ik heb toen bewust gekozen voor een facebook pagina met een naam over een onderwerp, en niet de naam van het bedrijf waar deze voor diende, dit bleek de juiste keuze, want ja je wil natuurlijk graag je bedrijf promoten.

Maar de kracht van facebook zit hem in het delen!  En als je bij een van je facebook vrienden ziet dat deze een bedrijfspagina liked, dan ben je niet automatisch nieuwsgierig naar dat bedrijf !

Maar is het een onderwerp waar je mogelijk ook interesse in hebt ? Dan heb je de gouden formule al.

 

Organisch bereik

Al we spreken over organisch bereik, dan hebben we het niet over het betalen voor een bericht, maar puur over het resultaat die het bericht haalt uit zijn eigen kracht.

Maar hoe doe je dit ?  De belangrijkste factoren zijn daarbij  Wie wat en wanneer ?  Facebook gebruikt namelijk een algoritme die kijkt naar een aantal factoren, maar hoe meer interactie hoe vaker het bericht in een tijdlijn van een volger verschijnt. Dus vraag je zelf af zou ik mijn eigen bericht delen?

 

Het juiste tijdstip !

Wat is nou het juiste tijdstip om een bericht te posten? Je kunt dit zien in de statistieken van je pagina, maar de meeste mensen liken en sharen tussen 15:30 en 23:00 uur. Uiteindelijk moet je natuurlijk wel zelf blijven testen wat voor jou doelgroep het beste tijdstip is.! het kan natuurlijk ook zo zijn dat jou doelgroep om 7:00 als eerste even facebook cheked 🙂

 

Belangrijkste is ?

Je bericht moet een meerwaarde hebben voor je doelgroep, ze moet liken en taggen hoe meer interactie hoe meer je zichtbaar bent in een tijdlijn, wat bij de juiste type post gaat leiden naar meer bezoekers! waardoor je meer verkoopt 🙂

 

Mocht je vragen hebben kun je ze me altijd stellen!