Uncategorized

Vernieuwde algoritme facebook

Vernieuwde algoritme facebook

Facebook heeft onlangs aangekondigd dat ze hun algoritme van hun newsfeed gaat veranderen.!!!  Wellicht heb je zelf al een tijdje in de gaten dat het bereik van je berichten welke je post op facebook steeds minder mensen bereikt 🙁   HELP zul je denken !!  Ook al krijgt je facebookpagina meer vind ik leuks, maar je bereik wordt minder en minder #WTF. Op zich is dit natuurlijk wel een duidelijke stap van Mark Zuckerberg want uiteindelijk if it’s free your the product !!  Ze draaien de kraan steeds verder dicht zodat, wanneer je bericht geen waardevolle content voor je volgers blijkt te zijn, je gewoon met facebook-adds moet gaan werken.

Vernieuwde algoritme facebook

Hoe zit het dan met dat algoritme ?

Op zich, zolang je niet  zelf op het HQ zit in Menlo Park  is het natuurlijk lastig te zeggen hoe het nou echt zit, en blijft het een kwestie van meten wat in jou eigen doelgroep nou het beste werkt, maar ik heb wel een aantal tips, zoals ik ze zelf blijf toepassen.  De kracht van facebook blijft natuurlijk het delen,  dus vraag 1 is en blijft, de content die ik plaats zou ik die zelf ook delen  ? Dus je huidige berichten op facebook moet dus echte meerwaarde hebben. Facebook vindt het belangrijk om mensen dichter bij elkaar te brengen en hun relaties te versterken, het is immers social media 🙂  facebook koppelt dus mensen aan berichten die  interessant zijn.

 

Zelf lok ik zelf interactie uit, ook kun je reageren op  opmerkingen op je post met bijvoorbeeld een open vraag, hierdoor krijg je interactie op je eigen post, je kunt dus je eigen IPM score uit rekenen.

 

Goede content = Key